2016’da En Çok Kullanılan Pazarlama Stratejileri

2016’da En Çok Kullanılan Pazarlama Stratejileri

Pazarlama ticaret hayatının olmazsa olmazlarından bir tanesi. Peki pazarlama nereye doğru gidiyor?

Öncelikle pazarlamanın geleneksel kanallardan daha çok dijitalde olduğunun altını çizmekte fayda var. Bugün onlarca web sitesi televizyonlara reklam verebilecek kadar büyümüş ise burada internetten elde edilen kazancı incelemek gerekiyor.

Türkiye’de internetteki e-ticaret sektörü her sene nereden baksanız %10 civaroında bir büyüme yakalıyor. Uzmanların belirttiğnie göre ise henüz istenilen büyüklük elde edilmedi. Ancak istenilen büyüklük elde edilmemişken e-ticaret sektöründe dönen para milyar dolarlar ile telaffuz ediliyor ki bu da ilerleyen yıllarda dijitali daha çok konuşacağımız anlamına geliyor.

Peki internetten para kazanmak mümkün mü?

dijital-pazarlama-2015-yili-stratejileri.jpg

Uzmanların görüşlerini incelediğimizde internetten para kazanabilmek için öncelikle sağlam bir iş fikri, hızlı uygulanabilirlik ve marka algısı görüyoruz.

Sağlam bir iş fikri ile birlikte hızlı uygulanabilirlik para ile hızlıca çözülebilen noktalar. Peki ya marka algısı?

İşte burada pazarlama stratejileri devreye giriyor ve ne kadar paranız olursa olsun marka algısı yaratmak zaman alıyor. Bu nedenle de burada etkili pazarlama stratejileri uygulamanız gerekiyor.

Burada etkili bir pazarlama stratejisi için sizlere Inbound Pazarlama’yı anlatmak istiyorum. Inbound Pazarlama ilk defa 2006 yılında kullanılan bir terim. Bu terimi kullanan ve ortaya çıkaran, metodolojiyi oluşturan iki kişi ise şuanda Hubspot’un kurucuları ve milyar dolarlık bir sektörü yönetiyorlar. Hubspot, Inbound Pazarlama’yı dünyaya duyuran ve tanıtan şirket.

Inbound Pazarlama’daki temel amaç, sitenizi ziyaret eden yabancıları, belirli bir sürecin sonunda marka fanatiği haline getirmek. Bunun için de SEO, İçerik Pazarlaması, Sosyal Medya ve Mail Marketing gibi kanallar kullanılıyor. 2016’nın en trend pazarlama stratejilerini de Inbound Pazarlama oluşturuyor. Konu ile ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu haber toplam 5000 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Teknoloji