Ameliyatsız Varis Tedavisi Zehra Bayramoğlu

Ameliyatsız Varis Tedavisi Zehra Bayramoğlu
Ameliyatsız Varis Tedavisi Zehra Bayramoğlu

 

Varis günümüzde, geliştirilen yeni tekniklerle artık çözüme ulaştırılabilen bir hastalıktır. Özellikle, bayanlarda fonksiyonel bozukluk kadar estetik açıdan psikolojik olarak rahatsızlık vermektedir. Ameliyat endikasyonu dışında olan yüzeyel seyreden ve estetik kaygıya neden olan genişlemiş toplardamarlar skleroterapi dediğimiz yöntemle çözüme rahatlıkla kavuşabilmektedir. Bu tedavide özel ince uçlu iğneler ile damar içine sklerozan dediğimiz bir ilaç verilir ve görünen patolojik damarın kaybolması sağlanır. Telenjiektazi ve retiküler venlerin tedavisinde uygulanması gereken ilk seçenek skleroterapidir.

Sıvı Skeroterapi, venlerin sklerozan ajanla direk ablasyonu yöntemidir.

Köpük Skleroterapi , sklerozan ajanın hava ile karıştırılması ile köpük şeklinde verilme işlemidir. Köpük yönteminde sklerozan madde oluşturulan köpük nedeniyle kanı iterek damar lümeninde kan ile yer değiştirir ve bu sayede damar duvarı ile seyrelmeden direk temas eder

Skleroterapi öncesi öykü alınmalı, fizik muayene yapılmalı ve Doppler ultrasonografi uygulanmalıdır. Skleroterapi proksimalden distal kaçak noktalarına doğru ve büyük damardan küçük damara doğru uygulanır.

Ameliyatsız Varis Tedavisi

Skleroterapiden sonra tedavi edilen ekstremiteye kompresyon uygulanmalıdır. Varis çorapları ve bandajlar kullanılabilir. Kompresyon tedavileri skleroterapi işleminin sonuçlarını iyileştirir ve pigmentasyon oluşumunu azaltabilir. Lokal dıştan bası enjeksiyon bölgesinde lokal basıncı artırarak skleroterapinin etkinliği artırılabilir.

İstenmeyen intraarteriyel enjeksiyonveya paravenöz ekstravazasyon sonucu oluşur.Önlemek için hedef venin tam olarak görünmediği ve palpe edilemediği durumlarda ultrasonografi kullanılabilir. İntraarteriyel enjeksiyon durumunda antikoagulasyon uygulanabilir. Cilt nekrozu sklerozan maddenin yüksek dozlarda paravenöz enjeksiyonu ve nadir olarak uygun şekilde enjeksiyonu sonrasında görülmektedir.

Ciltte pigmentasyon (renk değişikliği) %10-30 oranında görülmektedir.Genel olarak haftalar içinde pigmentasyon azalır .Köpük tedavisi sonrası pigmentasyon daha sık görülmektedir. İntravasküler pıhtılar işlem sonrası iğne ile aspire edilmeli veya ufak bir eksizyonla çıkarılmalıdır. Bu pigmentasyonun sıklığının azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca skleroterapi sonrası güneş ışığına iki hafta süre ile maruz kalmamak gerekmektedir.

Telenjiektatik matting sklerozeedilen alanda yeni telenjiektazilerin oluşmasıdır.Cerrahi tedavi sonrasında da görülebilir.

Bu tedavinin ehil ellerde ciddi bir yan etkisi yoktur.Hastalar işlem sonrasında günlük yaşantısına çok rahat devam ederler. Hayatın günlük akışına engel olmaz. Hastalar sonuçtan son derece memnun kalır ve bacaklar güzel sağlıklı bir görünüme kavuşur.

İstanbul Varis Cerrahisi, Ameliyatsız Varis Tedavisi, İstanbul Varis ameliyatları hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçiniz.

 

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT