Başkan Şükrü Genç yılın yerel yöneticisi seçildi

Başkan Şükrü Genç yılın yerel yöneticisi seçildi
Sarıyer Belediyesi, Edebiyat Günleri ve Kalkınma Eylem Planı (SKEP) ile iki kategoride ödül alırken, Belediye Başkanı Şükrü Genç yılın yerel yöneticisi seçildi.

Sarıyer Belediyesi, ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Altın Karınca Ödülleri’nde Balıkçılık ve Su Ürünleri Birimi ile ödüle layık görülen Sarıyer Belediyesi şimdi de Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’nde Sarıyer Edebiyat Günleri ve Sarıyer Kalkınma Eylem Planı (SKEP) ile iki kategoride ödül aldı. Youtube üzerinden yapılan törene online olarak katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yılın yerel yöneticisi seçildi.

Kentlerin gelişimine, güzelleşmesine ve marka değerinin yükselmesine doğrudan etki sağlayan projeleri değerlendiren Özel Kalem Yönetim Ödülleri’nin 11.si pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleşti. Uluslararası statüde yurt dışındaki belediye başkanlarının da başvurduğu Yerel Yönetim Zirvesi’nde Sarıyer Belediyesi “Kültür Sanat ve Turizm” dalında birçok şair, yazar, gazeteci, akademisyen ile edebiyatçıya ev sahipliği yapan ‘Sarıyer Edebiyat Günleri’, “Katılımcı Yönetim” dalında ilçe belediyeleri bazında hazırlanan ilk kalkınma planı olmasıyla dikkat çeken Sarıyer Kalkınma Eylem Planı “SKEP” ile ödül aldı.

İKİ DALDA ÖDÜL

Ödül yayınına katılan ve yılın yerel yöneticisi seçilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şöyle konuştu; “ Bizler Katılımcı Yönetim kategorisinde Sarıyer Kalkınma Eylem Planı ile Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri kategorisinde Sarıyer Edebiyat Günleri ile ödül aldık. Biliyorsunuz yaşam planlama ile daha işlevsel oluyor. Biz 2009’da seçildikten hemen sonra SKEP’i oluşturduk ve bir yol haritası çıkardık. Kardeş belediyelerimiz, yerel yöneticilerimiz, muhtarlar, kamu kuruluşları, üniversiteler, hocalarımız, STK’lar, özel sektör temsilcileriyle bu süreç başladı ve 228 hedef belirlendi. Ardından kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapıldı. Bu planlamalar sonrasında 105 plan hayata geçti. Şu anda da 70 hedefin hayata geçirilme süreci devam ediyor. Bunun yanında güncelleme çalışmalarımız da devam ediyor.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM ADINA ALIYORUM

“Nedir Sarıyer Edebiyat Günleri? Yazarların ve eserlerin tanıtılması, yayınevlerinin okuyucularla buluşması, üstadların edebiyatseverlerle bir araya gelmesini sağlayan bir kültür sanat etkinliği. Bunun yanında usta şairlerle amatörleri bir araya getiren şiir teknemiz ve İstanbul’un farklı yerlerinden etkinliğe katılmak isteyenlere hizmet eden şiir hatlarımız var. Fakir Baykurt’un adını verdiğimiz öykü yarışmamızın da ödülleri bu etkinlikte sahiplerini buluyor. Her yıl edebiyatımıza büyük eserler kazandırmış ustalarımıza Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü’nü takdim ediyoruz. Okuyucuyla yazarı bir araya getiren gerçekten çok önemli bir etkinlik. Bu ödülleri çalışma arkadaşlarım adına alıyorum. Zor süreçleri kısa sürede atlatarak sağlıklı günlere ulaşmayı diliyorum. Giderek kaybettiğimiz dayanışma kültürümüzü ve birlikteliğimizi bir an önce kazanmamızı istiyorum. Özel Kalem ekibine çok teşekkür ediyorum. Ödül alan yerel yönetici arkadaşlarımı da başarılarından dolayı kutluyorum.”

odul-ic1-004.jpg

12 KATEGORİDE DEĞERLENDİRİLDİ

Prof. Dr. Ruşen Keleş başkanlığında deneyimli akademik kurulun değerlendirdiği projeler; Afet yönetimi, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Kent içi Ulaşım, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması, Çevre Koruma, Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Katılımcı Yönetim, E-belediyecilik, Kent Ekonomisi ve İşletmeciliği, Uluslararası İşbirliği olmak üzere 12 kategoride incelendi. Seçici Kurulda; Daimi Onursal Başkan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Geray, Tarihi Kentler Birliği Kurucu Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdoğan Bilenser, AB Katılımcı Stratejik Planlama Projesi Ekip Lideri Sadun Emrealp, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu,  İTÜ Mimarlık Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Tapan, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu gibi birbirinden değerli isimler yer aldı.

Bu haber toplam 23369 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT