Doğa ve sanat Kilyos'ta buluştu

Doğa ve sanat Kilyos'ta buluştu
İstanbul'un en büyük en kapsamlı doğa hareketlerinden 3. Kilyos Çevre ve Sanat Günleri; çevreci atölyelerden, forumlara; panellerden konserlere kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

İstanbul'un en büyük en kapsamlı doğa hareketlerinden 3. Kilyos Çevre ve Sanat Günleri sona erdi. Festivalin ikinci günü: çevreci atölyelerden, forumlara panellerden konserlere kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çevre için mücadele eden derneklerin stant açtığı etkinliğin son gününde Kilyos sahilinde sanatçıların elinde birer sanat eserine dönüşen 6. Uluslararası Emin Turan Kumda Sanat Şenliği’nin açılışı da yapıldı.

Doğa koruma konusunda duyarlılık yaratmayı, sorunlara dikkat çekmeyi ve sanat ile çevre bilincini aşılamayı amaçlayan Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği 3. Çevre ve Sanat Günleri son buldu. İstanbul’un dört bir yanından gelen doğa ve sanat gönüllüleri ile 42 çevreci sivil toplum kuruluşunu buluşturan etkinliğin ikinci günü de birbirinden farklı etkinliklere sahne oldu. Atölyeler, paneller, seminerlerle dolu bir program oluşturulan festivalde çevre inisiyatifleri, stantlar açarak çevreye dair farkındalığı arttırmaya çalıştı. Her yaştan insanın ekolojik yaşama dair deneyimlerini paylaşarak geliştirdiği etkinlikte iklim krizi ekseninde sorun çözümleriyle geri dönüşüm ve doğa savunması konuları işlendi. Forumların dikkat çektiği etkinliklerde, atık plastik malzemelerden yapılan enstrümanların sergilendiği standa da ilgi yoğun oldu. Festival, plaket töreninin ardından Kilyos Ritim Grubu’nun konseriyle son buldu.

kil-ic4.jpg

AÇIK HAVADA YOGA

Kilyos Plajı, Kilyos Meydanı, Amfi Tiyatro gibi birçok mekânın ev sahipliği yaptığı Çevre ve Sanat Günleri’nin son günü deniz manzarasında yapılan yoga ve meditasyon etkinliği ile başladı. Yoga eğitmeni Maral Gözetir eşliğinde denize karşı yoga yapan festival katılımcıları güne açık havada terapi yaparak başladı.

kil-ic2.jpg

KUMLAR SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜ

Çevre ve Sanat Günleri kapsamında Kilyos Kumda Sanat Çalışma Grubu ile birlikte ‘Bin Bir Tepe İstanbul’ temasıyla gerçekleştirilen 6. Uluslararası Emin Turan Kumda Sanat Şenliği’nin açılışı da festivalin ikinci gününde yapıldı. 90’ı aşkın sanatçının ellerinde şekillenen kumdan heykelleri teker teker inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eserlere övgüler yağdırdı. İstanbul’un tarihi dokusu ile günümüzdeki dokusunun harmanlandığı çalışmalar katılımcılar tarafından da ziyaret edildi.

kil-ic3.jpg

ÇEVRE İÇİN MÜCADELE EDENLER BİR ARADA

Doğadaki bu kötü gidişata dur demek isteyen çevre aktivistleri de 3. Çevre ve Sanat Festivali’ne konuk oldu. Birbirinden eğitici konularıyla katılımcıları bilgilendiren forumlar, festivalin ikinci gününde de devam etti. İlk olarak Emrah Kurum’un moderatörlüğünde gerçekleşen “İklim Eylem Odağında Sorunlara Çözümler Buluşması” forumu gerçekleşti. Etkinlikte BM Kalkınma Ajansının Türkiye ve dünyada yaptığı iyi uygulamalar konuşuldu. Forumda bunun yanı sıra iklim için kentler, gıda toplulukları, enerji dönüşümü, plastiksiz bir gelecek konularına çözüm önerileri ön plana çıktı. Günün ikinci forumunda ise Yazar Başak Pırtini ile “Kentte Doğal Annelik” ve Gazeteci Gürkan Akgüneş  ile “Gıda Okur Yazarlığı” konuları konuşuldu.

HURDADAN HEYKELLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Çevreye duyarlılık ve geri dönüşümle hiçbir şeyin çöp ya da atık olmayacağını anlatan sanatçılar fikirlerini ziyaretçilere sundu. Geri dönüşüm bilincine katkı sağlamak için Sarıyer Belediyesi şantiyelerinden hurdalarını seçen 5 sanatçının eseri daha sonra Sarıyer’in çeşitli parklarına konularak tüm vatandaşlarla paylaşılacak.

kil-ic1.jpg

Bu haber toplam 3902 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT