Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?
Bu yazımızda ketojenik diyeti uygularken neler yapmanız gerektiği ve diyet boyunca nelerden uzak durmanız ile alakalı birkaç ipucu derledik.

Diyet yapmaya karar verdiyseniz, kilo verme ile ilgili herhangi bir sohbetin içerisinde muhtemelen ketojenik diyeti duyacaksınız; çünkü ketojenik diyet sağlıklı kilo verme alanında dünya çapında oldukça popülerdir. Yapılan bazı araştırmalar bu düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı diyetin, yağ kaybını teşvik edeceğini ortaya çıkarmıştır.

 

Bu yazımızda ketojenik diyeti uygularken neler yapmanız gerektiği ve diyet boyunca nelerden uzak durmanız ile alakalı birkaç ipucu derledik.

 

Ketojenik Diyet Planı Hazırlayalım

 

Bu diyete başlamak başlarda gözünüzü korkutabilir; ancak düşündüğünüz kadar zor olmayacak. Bu diyetteki asıl amacımız yemekteki proteinleri ve yağ oranını arttırırken karbonhidrat miktarını azaltmak olmalıdır. Genel olarak karbonhidrat alımını ne kadar azaltırsak amacımıza o kadar çabuk ulaşmış oluruz.

 

Ketojenik diyete başladıysanız pirinç, makarna, ekmek, tahıl gibi nişastalı ürünlerden vazgeçmeniz gerekir. Doğru miktarda yağ, lif ve vitamin tüketim oranını doktorunuz ya da diyetisyeniniz ile birlikte ayarlamanız gerekmektedir.

 

Bu diyette, besin tüketim miktarı kişiden kişiye farklılık gösterir.  Oranlar genellikle 4/1 3/1 2/1 1/1 şeklindedir. Bu rakamlarda pay kısımları yağ miktarını, payda kısımları ise protein ve karbonhidratları ifade eder. Diyetteki yağ oranı arttıkça uygulanabilme süresi azalır. Arttıran veya azaltılan yağ miktarı diyetisyen kontrolünde kişinin bünyesine göre ayarlanmalıdır.

 

Ketojenik Diyeti Kimler Uygulayabilir?

 

Ketojenik diyet, genelde sağlıklı insanlarda kilo vermek için kullanılan yöntemlerden biridir. Kısa vadede hızlı ve etkili olduğu bilinse de sürdürülmesi diğer diyetlere göre biraz daha zorlayıcı olabilir. Uzun sürede sağlıklı bir kiloda kalmanın yolu, zamanla sürdürebileceğiniz beslenme alışkanlığınızdır. Her insanın farklı ihtiyaçları olduğu ve her diyetin herkes için uygun olmayacağını unutmamak gerekir. Ketojenik diyet yapmaya karar verdiyseniz öncelikle bir doktora ya da diyetisyene başvurmanız gerektiğini unutmayın.

 

Hayatım sağlık aracılığı ile ulaşabileceğiniz daha birçok bilgi için https://www.hayatimsaglik.com/ adresini mutlaka ziyaret edin.

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT