Madımak Katliamı’nda hayatını kaybedenler Sarıyer’de anıldı

Madımak Katliamı’nda hayatını kaybedenler Sarıyer’de anıldı
1993 yılında Sivas’taki Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenler olayların 31’inci yıldönümünde Sarıyer’de anıldı.

Sivas'ta 33 sanatçı ve aydın ile 2 otel çalışanının yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenler 31’inci yıldönümünde Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi’nde düzenlenen programla anıldı. Cemevinin bahçesinde düzenlenen programa; Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, İmam Hüseyin Cemevi Başkanı İsmail Aydın, CHP İlçe Başkanı Mehmet Kubat, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Coşkun, Ayhan Gedik ve Nizammetin Günel, Meclis Başkanı Meltem Yücel Pir, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra yapılan konuşmalarda; 33 sanatçı ve aydın ile 2 otel çalışanının yakılarak öldürülmesine ilişkin yapılan yargılamalarda adaletin sağlanmadığı ve geçtiğimiz yıl zamanaşımından düşürülen katliamın yıldönümünde adalet talep edildi.

anma-ismail-aydin.jpgİsmail Aydın: “Adalet sağlanmadı”

Madımak’ta yaşamını yitirenleri asla unutmayacaklarını belirten Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi Başkanı İsmail Aydın, konuşmasında katliamın yaşandığı güne ve sonrasında yaşananlara değinerek adaletin sağlanmadığı söyledi. Aydın ayrıca Alevilerin taleplerinin de sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

anma-oktay-aksu.jpg

Başkan Aksu; “Katledilen canlarımızı asla unutmayacağız”

Programda söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu ise o günün acısını hep hissettiğini belirterek; “Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nde 33 aydının katledilmesinin üzerinden 31 yıl geçti. O gün televizyonlarda izlediğimiz o korkunç görüntüler sürekli gözümüzün önünde duruyor. O olayda yaşamını yitiren canlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Onları rahmetle anıyor ve bu katliamı yapanları da bir kez daha lanetliyorum” dedi.

Anma, sanatçıların seslendirdiği türküler ve değişlerden sonra semahla son buldu. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı noktaya karanfiller bırakıldı.

anma1.jpg

anma2.jpg

anma3.jpg

anma-semah.jpg

Bu haber toplam 8341 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT