7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma gücünü kaybeden AK Parti’de başarısız ilçe yönetimleri kendi bölgelerinde tartışılıyor. İstanbul’un en başarısız ilçe yönetimlerinin başında gösterilen AK Parti Sarıyer’de de çatlak gittikçe büyüyor. Yıllarca partiye emek verenler ise neredeyse her gün mahallelerde Sarıyer’deki başarısızlığı konuşuyor. Teşkilatta sesler yükselirken, bazı yöneticiler ve çok sayıdaki mahalle başkanının da istifalarını yüksek bir sesle dile getirdikleri biliniyor.
İl başkanlığına şikâyetler arttı
Sarıyer’deki gidişattan umudunu kesen partililerin büyük bir çoğunluğunun sürekli olarak partinin üst yöneticilerine dert yandıkları biliniyor. Tartışmaların ana konusu ve seçmenin tavrına bakıldığında ise “Sarıyer’de siyasetle ilgisi olmayan, halktan kopuk bir yönetimin olduğu ve bunun AK Parti’ye yakışmadığı” görüşü hakim. Partililerin büyük bir çoğunluğu; İlçe Başkanı Salih Bayraktar başta olmak üzere yöneticilerinin çoğunluğunun milyon dolarlık yalılarda oturduğunu ve gecekondularda oturan halka tepeden baktıklarını düşünüyor. Sarıyer’deki “Kibirli siyasetin”, teşkilatı AK Parti’ye karşı soğuttuğu net olarak öne çıkıyor.
Partililer CHP’ye karşı pasif muhalefetten rahatsız
AK Parti seçmeninin rahatsız olduğu diğer bir konu ise CHP’ye karşı yürütülen pasif muhalefet. “Olumlu muhalefet” adı altında CHP’li Sarıyer Belediyesi’ne karşı yürütülen pasif muhalefetin altında kişisel çıkarların olduğunu düşünen partililer, “AK Partili yöneticilerimiz CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’i CHP’lilerden daha çok savunuyor hale geldi. Nedeni çok basit! Araştırdığınızda Sarıyer’de AK Parti’yi yönetenlerin çocuklarının CHP’li belediyenin kilit noktalarında işe başladığını görebilirsiniz. Böyle durumda olan biri Şükrü Genç’i ve CHP’yi nasıl eleştirsin. Gönülden bağlanmış, teslim olmuşlar bir kere!” şeklinde serzenişte bulunuyorlar.
AK Parti Sarıyer’de paramparça!
Yönetimin teşkilat içerisinde ayrıştırmacı bir yol izlediği ve bu yolun da partiye büyük zarar verdiği düşünülüyor. Teşkilatın büyük bir çoğunluğuna göre; bazı yöneticiler eski yöneticilerle hesaplaşma içine girdi. Bu yöneticiler İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ı da yönlendirerek, AK Parti’deki birlik ve beraberlik ruhuna büyük zarar verdi. Ve yıllarca emek veren parti teşkilatı “O’nun adamı, Bu’nun adamı” şeklinde fişlendi ve tasfiye edildi. Hatta seçim çalışmalarına giden bazı partililere “Hayırdır ne işiniz var burada?” denilerek hesap bile soruldu. Gençlik kolları ve kadın kollarının yönetimleri oluşturulurken de aynı yol izlendi. Sarıyer’deki yüzlerce AK Partili genç dışlanarak Kadıköy’den yeni bir gençlik kolu başkanı getirildi. Yönetimin bu tavrı Sarıyer’deki gençleri de küstürdü. Eskiden hep bir arada olan gençler bu ayrıştırmacı politika yüzünden farklı gruplara ayrıldı.
İl yönetimi de Sarıyer’den rahatsız!
Tehlikenin farkında olan bazı partililer 7 Haziran seçimlerinden önce rahatsızlıklarını partinin gerekli organlarına ilettiği; teşkilatın küstürüldüğü, heyecanın kalmadığı, seçim çalışmalarına ve açılışlara kimsenin katılmadığının rapor edildiği öğrenildi. Tüm bu şikâyetler karşısında sessiz kalmayan İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sarıyer’deki bazı seçim bürolarına ve Seçim Koordinasyon Merkezi’ne ani baskın yapmıştı. Buralarda yaşanan olumsuzluklar Temurci’nin de yüzüne yansımıştı. Hatta bazı il yöneticilerinin istifa etmek isteyen mahalle başkanlarına “Sarıyer’deki rahatsızlıkların farkındayız. Şuanda genel siyasetteki gelişmeleri izliyoruz. Biraz sabredin” dedikleri biliniyor.
AK Parti’yi hareketli günler bekliyor
Son bir yıldır AK Parti’nin Sarıyer’de yürüttüğü siyasete bakıldığında ve teşkilatın görüşü alındığında AK Parti’yi günden güne eriten nedenleri çoğaltmak mümkün. Tüm bu nedenler teşkilat üyeleri tarafından hem genel merkezdeki parti yöneticilerine, hem de il başkanlığına yüksek bir sesle iletiliyor. Sarıyer’de AK Parti’yi hareketli günler bekliyor.