Düzenlenen seminerde bireylerin cinsiyetlerine göre maruz kaldıkları eşit olmayan davranışlar, tutumlar ve algıların yıkılması için atılması gereken önemli adımlar anlatıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından, Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay moderatörlüğünde, cinsiyet eşitliği eğitiminin çocuk yaşta verilmesine yönelik seminer düzenlendi. Seminerde, ilkokul çağındaki çocuklara cinsiyet eşitliği kavramının öneminin anlatılması, bireylerin küçük yaşlarda farkındalık sahibi olması için ve gelecek nesillerde cinsiyet eşitsizliği probleminin çözüme ulaşması için konuşmalar yapıldı. Öğleden sonra üniversitenin Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere üniversite öğrencileri, eğitim görevlileri ve Uzman Pedagog Özge Fırat katıldı. Seminerde konuşan Fırat, cinsiyet eşitliğinin çocuk yaşta verilmesi gerektiğini belirterek “Çocuk yaşta çocuklara yanlış algılar öğretiliyor. Mesela masallarda bir prensesin sürekli prens tarafından kurtarılması bekleniyor. Bu algının direkt kırılması gerekiyor. Bir başka örnek verecek olursak bilim insanı denildiği zaman aklımıza direkt erkek isimleri geliyor. Neden kadın isimlerini söyleyemiyoruz? Aslında hepimiz çocuk yaştan itibaren bu algılara maruz kaldık” dedi.
Cinsiyet eşitliğinin medya organları tarafından düzeltilmesi yanlış algılardan kurtarılması gerektiğini söyleyen Uzman Pedagog Fırat “Biz aslında her zaman yardım değil, iş birliği diyoruz. Cinsiyet eşitliğinin başta medya organları tarafından düzenlenip servis edilmesi gerekiyor. Bu durum çocukları erken yaşta etkiliyor. Çocuklar için bu bir hap niteliğindedir ve çocuk bu hapı verildiği anda direk alır” ifadelerini kullandı.
Seminerin sonunda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte ahşap ağaç getirildi. Gelen katılımcılardan cinsiyet kalıplarını yıkacak ve ön yargıları kıracak cümleler yazıldı.