Kabala Bilgeliği manevi dünyayı çalışmak için bir araçtır. Dünyamızı keşfetmek için, fizik, kimya, biyoloji gibi bilimleri kullanırız. Ancak doğal bilimler sadece beş duyumuzla algıladığımız fiziksel dünyayı çalışır. İçinde yaşadığımız dünyayı bütünüyle anlamak için, duyularımızın algılayamadığı gizli âlemi keşfedebilecek bir araştırma aracına ihtiyacımız vardır.Kabala Bilgeliğine göre realite iki güç veya nitelikten oluşur: alma arzusu ve ihsan etme arzusu, vermek. İhsan etme arzusu vermek istediği için bir alma arzusu yaratır, bu nedenle daha yaygın biçimde kullanılan adı 'Yaratan'dır. Bu yüzden tüm yaratılış, biz dâhil, bu alma arzusunun tezahürleridir.
Kabalayı, realitenin iki temel gücüyle – alma ve ihsan etme – çalışarak faydamıza kullanabiliriz. Kabala bize sadece yaratılışın tasarımını öğretmez, aynı zamanda realitenin her şeye gücü yeten ve her şeyi bilen başlangıçtaki Tasarlayanı gibi, nasıl tasarlayanlar olabileceğimizi öğretir.
KABALANIN ÖZÜ
Her ne kadar kökenleri eski Babil zamanına, çok çok eski antik çağlara dayansa da, Kabala’nın Bilgeliği dört bin yıldan fazla bir süre önce ortaya çıktığı için Kabala’nın Bilgeliği insanlıktan adeta saklı kalmıştır. Özellikle günümüzde sadece çok az kişi Kabala’nın gerçekten ne olduğunu biliyor.
Bin yıldır, insanlığa “Kabala” başlığı altında çok geniş çeşitlilikte;-büyü, lanet ve hatta mucizeler- Kabala metodunun kendisi dışında kalan her şey sunuldu Dört bin yıldan fazla zamandır, Kabala’nın ortak anlayışı, kavramsal hatalar, yanlış yorumlamalar sebebiyle karmakarışık hale geldi. Bu sebeple ilk ve en öncelikli olarak Kabala’nın Bilgeliğinin açık seçik bir hale getirilmesine ihtiyaç vardır. Kabalist Yehuda Aşlag (Baal Ha Sulam) “Kabala Bilgeliğinin Özü” makalesinde aşağıdaki tanımı getirir.
Bu Bilgelik, “Onun Tanrısallığının, yarattıklarına bu dünyadaki ifşasıdır” olarak betimlenebilecek tek bir yüce amacın belirlenmiş ve sabit kurallarının, etki tepkiye dayalı kökenlerinin diziminden ne daha fazla ne de daha az bir şeydir.
Daha basit sözcüklerle ifade edildiğinde, realitede her şeyi yöneten bir Üst, her şeyi kapsayan güç ya da “Yaratan” vardır. Bütün dünyanın güçleri bu kapsayıcı güçten türerler. Bizden gizlenmiş olarak hareket eden daha yüksek bir düzenin güçleri var olmakla beraber, bu güçlerin bazıları da bize tanıdık gelir örneğin; yerçekimi ya da elektrik gibi.
Kabala bu gizli güçlerin nasıl yapılandığının ve de bize etki eden kanunların bilgisi ya da haritasını barındırır. Bize bu güçlerin hissini nasıl geliştireceğimizi ve sonuç olarak -bu dünyada yaşarken Yaratan’ın ifşasını bize getirmek olan- onların yegane amacını bize öğretir.
KIRMIZI BİLEKLİK
Kabala inancına göre vücudumuzunsol tarafi enerjiyi aldigimiz taraftır. Kirmizi renk ise negatifligi simgeler. Negatif kolumuza kirmizi bileklik takıldığında (Sol tarafta negatif enerji vardır.)iki negatif enerjiden bir pozitif enerji çıkar.
Bazi bileklikler sadece kirmizi ip'ten, bazilarinda ise ''fatmanın eli''var. bu figür ise korumayı simgeler.Kabala inancina gore kirmizi ip bileklikler takan kişiye şans ve pozitiflik getirir.