Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

İnsan cildi yaşlanmanın neden olduğu değişikliklerin yanı sıra kötü beslenme, genetik etkenler, çevre koşulları, stres, sağlıksız beslenme, kötü yaşam tarzı alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımı gibi pek çok faktörden kaynaklanan olumsuz etkilere açıktır. Bu tür etkenler sonucunda ciltte farklı düzeyde fiziksel yıpranmalar, çizgilenmeler, kırışıklıklar ve lekeler meydana gelir. Botox enjeksiyonu ciltteki çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesinde önemli bir rol üstlenirken leke tedavisi de cilt lekelerinin giderilmesine katkıda bulunur. Bu nedenle Ataşehir botox prosedürü uygulayan birçok kliniğe ev sahipliği yaptığı gibi leke tedavisi İstanbul ve diğer illerimizde artan bir popülerliğe sahiptir. Uzman Dr. Şafak Göktaş botox, leke tedavisi ve diğer medikal estetik taleplerinizin en doğal ve etkili sonuçlar alınacak şekilde uygulanmasını sağlayan bir uzmanlığa ve deneyime sahiptir. Siz de her tür medikal estetik prosedür ihtiyaçlarınız için Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçerek uzmanlığından yararlanabilirsiniz.

Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cilt lekeleri; güneş ışınlarının zararlı etkileri, hormonal değişiklikler, gebelik ve yaş alma başta olmak üzere birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yanaklar, alın ve bıyık bölgesi yüzde cilt lekelerinin en sık görüldüğü bölgeler olma özelliğine sahiptir. Ayrıca sırtın üst kısımlarında, ellerde ve dekolte bölgesinde de cilt lekeleri ile karşılaşılabilmektedir.

Cilt lekeleri tedavisine başlanmadan önce hasta özelinde yapılan inceleme ile cilt lekelerinin bulunduğu bölgeler, derinliği ve hastanın cilt tipi değerlendirilir. Leke tedavisi planlanırken göz önünde bulundurulması gereken diğer bir etken lekenin artmasına neden olan faktörlerin neler olduğudur. Leke tedavisi, belirli kurallara uyulması ve uzman bir doktor kontrolünde gerçekleştirilmesi durumunda her mevsim uygulanabilir. Yaz aylarında doğru ürünler kullanılarak cilt lekelerinin oluşmasını ya da koyulaşmasını önlemek mümkün olmaktadır. Ayrıca lekeleri gidermeye yönelik uygulamalar kış aylarında da gerçekleştirilebilmektedir.

Leke tedavisiyle ilgili olarak uyulması gereken kuralların başında düzenli olarak yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kremleri kullanmak gelir. Ayrıca leke tedavisi kapsamında cildin desteklenmesini ve cilt altı dokularının yenilenmesini sağlamayı amaçlayan uygulamalara başvurularak tedavinin güçlendirilmesi tercih edilebilmektedir.

Leke Tedavisi Ne Zaman Yapılır?

Yaz aylarında güneşin cildin zararlı etkilerinden korunmasını sağlama noktasında melanin pigmenti artarak bir kalkan görevi üstlenmektedir. Bununla birlikte melanin pigmentinin artmasının cilt lekelerini koyulaştırdığı ve daha belirgin bir hale gelmesine neden olduğu bilinmektedir. Cilt lekeleri kozmetik açıdan bireylerde ciddi rahatsızlıklara neden olabilen bir durum olsa da tercihen leke tedavisinin yaz aylarında yapılması tercih edilmemelidir. Eğer leke tedavisi yaz aylarında uygulanacaksa mutlaka dikkatli davranılmalıdır.

Yaz aylarında su içeriği fazla olan ve kapatıcı özelliği bulunmayan nemlendiricilerin kullanılması yoluyla cilde, ısı yoluyla buharlaşan suyun geri verilmesi mümkün olmaktadır. UVA ve UVB koruyucu ürünler güneşin zararlı ışınlarından korunma noktasında önemli bir rol üstlenir. Cildin üzerindeki üst tabaka koruyucu göreve sahiptir. Ancak soğuk kış aylarında kurumaya bağlı pullanmalar görülebilir. Bu yüzden soğuk kış aylarında cildin neminin artırılmasını sağlayacak daha yoğun ürünlerin kullanımı tercih edilmelidir.

Cilt lekelerinin oluşumunu önlemek için cildin makyaj ürünlerinden ve çevre kirliliğinden arındırılmasına diğer bir deyişle cilt temizliğine gereken özen gösterilmelidir. Ayrıca kullanılan ürünler mutlaka cilt tipine uygun olacak şekilde seçilmelidir. Stresten uzak durmak ve her gün en az 8 saat uyumak cilt sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken faktörler arasında sayılabilmektedir. Bunun nedeni, uykuda geçirilen sürenin cildin kendini en iyi yenilediği zaman dilimi olmasıdır.

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için sağlıklı bir beslenme programı uygulanması ve günde en az 8 bardak su içilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı etkin bir koruma uygulanması sağlıklı bir cildin olmazsa olmazlarındandır. Diğer yandan özellikle belirli bir yaşla birlikte Ko-enzim Q10, Glutatyon, Alfa-Lipoik asit, A, C ve E vitamini takviyesi yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Cilt temizliğine özen gösterilmeli, düzenli olarak nemlendirici ürünler kullanılmalı ve özellikle genç yaşlarda pudra, fondöten gibi kapatıcı özelliğe sahip ürünlerin fazla ve gereksiz yere kullanılmaması gerektiği gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Botox Ne İşe Yarar?

Zaman içerisinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ciltte ortaya çıkan kırışıklıkların giderilmesinde kullanılan en etkili yöntemlerin başında botox gelir. Botox yalnızca yüz kırışıklıklarının değil buna ek olarak servikal distoni, şaşılık, aşırı terleme, blefarospazm ve kronik migren gibi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanılabilmektedir.

Botox enjekte edildiği bölgede kaslara sinirlerden ulaşan sinyallerin bloke edilmesini sağlayarak uygulama bölgesinde kasların kasılmasını belirli bir süreliğine etkiler.  Ortalama 15 dakika içerisinde  ve lokal anestezi altında gerçekleştirilen hızlı ve pratik bir medikal estetik prosedür olan botox enjeksiyonu ile kazayakları, alın çizgileri ve kaş çatma çizgileri giderilebilmektedir.

Botox enjeksiyonu gebelik ve emzirme dönemindeki kadınlar ile herhangi bir nörolojik hastalığı ya da kan pıhtılaşma sorunu olan kişilere uygulanmaz.

İlk yorum yazan siz olun

Sağlık Haberleri