AK Parti’yi Sarıyer’de kongre heyecanı sararken, İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir bu konuda merak edilen birçok şeye açıklık getirdi. Sarıyer Manşet Gazetesi’nin sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz ile Emirgan’daki Sarı Köşk’te kahvaltıda bir araya gelen Özdemir, Sarıyer Manşet ‘in sorularını yanıtladı. “Ustalık döneminde usta bir kadroyla yola devam etmek istiyorum” diyerek, yeni yönetimde ciddi değişikliklerin olabileceği sinyalini veren Özdemir, AK Parti’yi Sarıyer’de 2014’e hazırlayacak olan kadroyla ilgili de önemli bilgiler verdi.
15 Ocak’ta yapılacak olan kongrede görevine devam etmesi yolunda AK Parti Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığı’ndan gerekli desteği alan Hüseyin Özdemir, AK Parti iktidarının Sarıyer’deki çalışmalarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
Önünüzde bir kongre süreci var, bu konuda nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?
Sarıyer’de şuan kongre hazırlıklarımız sürüyor. Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın kongresi 15 Ocak Pazar günü saat 13.00’te TİM gösteri merkezinde yapılacak. Tüm halkımızı ben kongremize davet ediyorum. İnşallah başbakanımızın da katılımıyla en güzel şekilde kongremizi icra etmek istiyoruz. Genel Merkezimizin ve İl Başkanlığımızın takdiriyle Hüseyin Özdemir olarak yola devam etme noktasında bir teveccühleri oluştu. Görevi tekrar bize verdiler. Tabi kongre sürecidir farklı adaylar da olabilir bu da demokrasinin güzelliğidir. Bizim iç işleyişimize göre siyasi ahlakımıza göre bu görevi biz devam ettireceğiz. Tüm Türkiye’de Genel Merkezi’miz tek adayla birlik ve beraberlik içerisinde geniş bir çerçeveyle yönetimlerin oluşması taraftarı. Delegelerimizin tespitini biz 1 ay önce ilçe binamızda 1500 üyemizin yağmura rağmen yoğun katılımıyla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Şuan eski dostlarımızla, AK Parti’de siyaset yapmış herkesle görüşmeler yapıyorum.
Yeni dönemde AK Parti Sarıyer’de nasıl bir yönetim olacak?
Bu noktada vizyon sahibi, kaliteli, yeni bir çok arkadaşla bir araya gelmek istiyoruz. Amacımız çok geniş bir çerçevede tüm Sarıyer’i kucaklayacak değişik meslek gruplarından, kanaat önderlerinden, STK’lardan aktif insanları, yıpranmamış temiz yüzleri siyasete kazandırmak. Bu konuda bizim gönlümüz herkese açık. AK Parti’de siyaset yapmak isteyen herkesle görüşmeye hazırım. Oluşturacağımız yönetim 2014 yerel seçimlerine AK Parti’yi hazırlayacak bir ekip olacak. O yüzden ustalık döneminde usta bir kadroyla yola devam etmek istiyorum. Bu bayrağı daha da yukarı taşıyacak kim var ise bizimle aynı düşünceye sahip olsun veya olmasın onlara çalışmaya hazırız.
Yönetimde ciddi değişiklikler olacak mı?
Kongreler yenilenme süreçleridir. Mutlaka kadrolarımız büyük bir oranda yenilenecek. Daha dinamik bir yapıyla Ocak ayından sonraki sürece 2014 seçimlerine hazır bir kadroyla çalışmalarımız devam edecek. Kongre olsun veya olmasın teşkilat çalışmalarımız devam ediyor. Kongrede bir takvim ve kongrede tek bir amacımız var o da birlik ve beraberlik. Buna zarar verecek her şeye karşıyız. AK Parti bu kongreden en güçlü şekilde çıkacaktır. Bilindiği üzere kongreler maalesef yenilenme olarak geçse de kırılmaların yaşanabileceği bir süreç de olabiliyor. Ama biz Sarıyer’de beraberliğimizi bozacak bu tarz eğilimlerin olmayacağını düşünüyoruz. Ondan dolayı da teşkilat yelpazemizi de çok geniş tutacağız. Şuan için bizimle beraber olmak isteyenlerin talepleri alıyoruz.
Bu tercihin sizden yana kullanılması 12 Hazirandaki genel seçimlerde AK Parti’nin Sarıyer’de yaptığı çıkış olabilir mi?
Olabilir. Biz yerel seçimlerde bir yol kazası yaşadık. Ama bunu düzeltiyoruz. Teşkilatta bir ahenk, birlik ve beraberlik oluştu. AK Parti’de şimdiye kadar siyaset yapmış değerli büyüklerimizle genel seçimlerde beraber çalıştık. Bunun sonuçlarda etkisi büyük. Seçimdeki teşkilat çalışmaları ve mevcut sonuçlar ortadadır. Ondan dolayı İstanbul teşkilatlarında ve ilçe başkanlarında büyük bir değişiklik olmadan mevcut yapıyla devam edilecek temayülü biraz ağır basmaktadır. Bu seçim sonuçları bu kararları direk etkilemektedir. Oturmuş, yapısını tamamlamış, ahenk içerisinde çalışan bir yapıyı Genel Merkezimiz devam ettirmek istiyor.
İktidar partisinin ilçe başkanı olmanız hasebiyle çok yoğun bir tempo içerisindesiniz. Hayatınızı nasıl yaşıyorsunuz?
Ben Başbakanımızı görüyorum, AK Parti’nin kuruluşundaki fotoğraflarıyla şuan ki fotoğrafları arasında herkesin kabul ettiği bariz bir değişiklik var. Siyaset insanları aşırı derecede yıpratıyor. Çünkü biz insanların dertleriyle dertlenen, onların dertlerini dert bilip çözüme kavuşturmak adına hareket eden köprü vazifesini gören bir teşekkülüz. Tabii bu da yoğun bir mesai gerektiriyor. Bunun dışında teşkilat çalışmalarıyla ilgili olarak vatandaşa her an yakın olmak gibi bir işimiz var. Vatandaşa iç içe olmak noktasında bütün argümanları kullanmak istiyoruz. Gece geç vakitlere kadar partisel çalışmalarda bulunuyoruz. Düzenli bir hayatımız yok. Ailemize, çocuklarımıza yeteri kadar vakit ayıramıyoruz. Ailemizle artık randevu usulüyle görüşebiliyoruz. Bunlar bir aile için hoş değil ama bu bir fedakârlık. Biz hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Gayemiz yaşanabilir bir Sarıyer güçlü bir Türkiye. Bu hedef de bizi güçlü kılıyor ve bu yoğun tempodan mutluluk duyuyoruz. Bu işin doğasında var. Başbakanımız da bize ilham kaynağı olduğu için koşmaya devam ediyoruz.
Sosyal Medya’da yer almayışınızdan dolayı eleştiriler aldınız. Ama bakıyoruz ki yanınızda tablet taşıyorsunuz. Bu konu da neler söyleyeceksiniz?
Facebook ve twitter ile ilgili arkadaşlarımız sayfalarımızın olması noktasında çok ısrarcı oldular. Tanıtım Medya Birimi’miz benim adıma hesaplar açtılar. Ben bizzat ilgilenemeyince bu pek doğru olmadı. Ama twitter ile bundan sonra yaptığımız çalışmalar ile ilgili duyurularda bulunmaya, vatandaşlarımızla sohbet etmeye başlayacağız.
Depremden sonra başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Van depreminden sonra Türkiye’de gündem kentsel dönüşüm oldu. Deprem bir ülkenin yıkımı demek. İstanbul’da olacak bir deprem İstanbul’un yıkımına dolayısıyla Türkiye’nin yıkımına sebep olur. Allah korusun böyle bir şey olursa belimizi doğrultamayız. AK Parti güçlü bir iktidar, birçok ilki başardı. Böyle güçlü bir iktidarın depreme kayıtsız kalması düşünülemez. Başbakanımız bu konuya da el attı. Bu çerçevede Türkiye’de ve İstanbul’da bir çalışma yürütülüyor. CHP’li ve AK Partili tüm belediye başkanlarının Sayın Kadir Başkan’la beraber bu işe birlikte eğilmiş olmaları, bir eylem planını beraber hazırlamış olmaları çok hoş bir durum.
Sarıyer’de kentsel dönüşüm nasıl olacak?
Sarıyer’de birçok sıkıntılı mahallemiz var. Bunların çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu da bir fırsat. Kentsel yerinde dönüşümü biz kabul ediyoruz ve çalışmalarımızı bu şekilde yapıyoruz. Sarıyer’deki vatandaşımız Sarıyer’in dışına çıkmayacak. Bir değişiklik olacaksa binalar güçlendirilecekse, yeni siteler yapılacaksa yine içerisinde Sarıyerli vatandaşlarımızın oturacağı çözümler olacak.
Belli mahalleler için örnekler var mı?
İki tane hassas noktamız var bir tanesi Derbent bir diğeri de Kars Mahallesi. Derbent 30 yıllık bir mesele. Türkiye’nin gündemine oturabilen bir konumda. Sıkıntısı çok eskilerden gelen bir yer. Orasının artık beklemeye tahammülü yok. Çünkü özel mülk sahibi, vatandaşı yerinin tahliye edilmesi için sıkıştırıyor. Bu konuda çeşitli çalışmalar yapıyor. Vatandaşlar, siyasiler olarak bizler huzursuzuz. Bu kangrenleşen sorunu çözmek ve konunun siyasi malzeme yapılmamasını istiyoruz. Derbent, Atatürk Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne ait 140 dönümlük bir arazi. Sarıyer Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi garantör hakem durumunda. Biz, Sarıyer Kaymakamlığı yeni hizmet binasının açılışında vatandaşlarımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ı bir araya getirdik. Başkanımız konu hakkında bilgi aldı ve yardımcı olmak için söz verdi. Araştırmalar yapıldı ve sonuçta bir dönüşüm noktasında prensipte bir sonuç ortaya çıktı. 140 dönümlük arazinin 40 dönümü Büyükşehir’e bağışlanacak. Orada 1000 konut üretilecek. Bu konutların tamamı Derbentlilere verilecek. Derbent’te 1 katı olana 1 kat, 5 katı olana 5 kat bilabedel olarak verilecek. 14 ay gibi kısa bir zamanda Atatürk Sanayi Sitesi’nin yüklenici firması bu konutları vatandaşlarımıza teslim edecek. Bu süreçte vatandaşlarımızın kira bedeli de Atatürk Oto Sanayi tarafından ödenecek. Biz siyasiler olarak bu işin bir adım gerisinde durmak istiyoruz. Artık bu işin siyasi malzeme olmadan vatandaşlarımızın sorunu çözülsün istiyorum. Böyle bir projeden şuan %100 memnuniyet var. Derbentliler bu projeyi memnuniyetle karşıladı. Yerinde dönüşüm yapıyoruz, vatandaşın artık cebinden bir kuruş para çıkmadan sıkıntısı bitmiş olacak. Diğer mahalleler için de bu proje bir emsal olacak.
Kars Mahallesi ile ilgili nasıl bir çalışma var?
Kars Mahallesi 40 yıllık bir mahalle ve şunu biliyoruz ki oradan yol geçecek. Mühendislik kurallarına göre bu yolun oradan geçmesi gerekiyor. Ben bunu oradaki vatandaşlarımızla açık açık paylaştım. Bu yol geçtiği zaman vatandaşlarımız zarara uğramadan haklarının teslimi için mücadele edeceğimi söyledim. Tünel 2-3 aya kadar hizmete girecek. Çırçır tarafında Maden üzerinde talihi yollar revize edilerek trafik akışı sağlanacak. Kars Mahallesi’ndeki 2+2 yolla ilgili netlik kazanmış bir çalışma yok. Sadece proje taslağı var. Son gelişmelerde Büyükşehir’in en son yapmış olduğu koordinasyon toplantısında yolun şeritlerinin küçültülmesi ile ilgili yeni bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmayla yolun küçültüp burada daha az evin zarar görmesi mümkün olur. Ama yakın zamanda orayla alakalı bir çalışmamız söz konusu değil. Amacımız buradaki insanlarımızı kentsel yerinde dönüşüm ile Sarıyer’de istihdam etmek.
Hastane ile ilgili çalışmalar ne durumda?
Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanımız İl Genel Meclisi’ne gelerek İstanbul’a kazandıracağı eserlerle ilgili bir sinevizyon gösterimi yaptı. Bu toplantıda Sarıyer Hastanesi’nin Aralık ayında ihalesinin gerçekleşeceğinin müjdesini aldık. İhaleden sonra yer teslimi ve imalatın başlaması söz konusu olacak. Bu süreçler başladıktan sonra 2 ay içerisinde biz hastanenin kazmasını vuracağız. 2015 yılında da hastanemizi bitirmeyi planlıyoruz. Ayrıca biz bir müjde daha aldık. İstanbul’da birkaç tane olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin bir tanesini de inşallah Sarıyer’e kazandırıyoruz.
AK Parti iktidarında Sarıyer’e neler kazandırıldı?
AK Parti iktidarı Sarıyer’de 2002’den bu yana çeşitli taahhütlerde bulundu. Bizler taahhüt ettiğimiz her şeyi yerine getirdik. Sağlık konusunda hastane noktasında bir ilerleme olmamıştı artık o da son aşamalara geldi. Metronun Hacıosman’a geleceğini söyledik şuan hepimiz bu hizmeti alıyoruz. Bir başka sözümüz hükümet konağıydı. 1 yıldan fazla zamandır hizmeti alıyoruz. Bir diğer sözümüz karayolu tüneliydi. Bu çalışmada yakın zamanda nihayete eriyor. Bir diğer sözümüz ise marinalar projesiydi. Çok büyük bir proje bu. Sarıyer gibi turizm dışında kurtuluşun olmadığı bir ilçede İstinye ve Tarabya’da yapılacak marinalar büyük bir turizm hareketliliği oluşturacak. Mülkiyet konusunda sözlerimiz vardı. Büyükşehir, hazine ve vakıf arazilerinde pilot uygulamalar gerçekleştirdik. Bundan sonra mülkiyet konusunda izleyeceğimiz yol kentsel yerinde dönüşümler üzerinde olacak. Tapulardan ziyade yerel seçim sürecine kadar örnek kentsel yerinde dönüşümler gerçekleşmeye çalışacağız. Bunlar güzel ve göğsümüzü kabartan gelişmeler. Siyasi olarak vatandaşımızın kapısında gittiğimizde biz de şu rahatlık var. “Biz sözümüzün eriyiz, bir çalışmaya söz verildiyse mutlaka bu gerçekleşiyor” diyebiliyoruz.
AK Parti 2014 yerel seçimleri için Sarıyer’e nasıl bakıyor?
Biz geçmişimizden dersler çıkararak, eksikliklerimizi gidererek 2014’e talibiz. Tüm vaatlerimizi gerçekleştirmenin rahatlığı bizi sahada daha güzel çalışmalara sevk edecektir. Seçime en hazır ekip AK Parti ekibidir diyebilirim rahatlıkla. 4-5 ay dışarıda kalanlar tekrar Sarıyer’e dönenler çehrenin çok çabuk değiştiğini ve Sarıyer’in bundan da nasibini aldığını rahatlıkla gözlemleyebiliyorlar. Bizim en büyük vizyonumuz İstanbul. Özellikle yurtdışına çıkan vatandaşlarımız bunu çok rahat görebiliyorlar.
Bir de hemşericilik durumu var. AK Parti içerisinde bu söz konusu mu?
Bu hastalık her zaman her yerde vardır. Bu hastalık geçmişte bize zarar verdi. Ben ilçe başkanlığım dönemimde özellikle böyle hastalıkların bizim teşkilatımıza bulaşmaması için çok mücadele verdim. Ama bu durumu ısrarla kaşıyanlar var. Kendi şahsi siyasi emellerini gerçekleştirmek isteyen kişiler, gruplar bu tür malzemeleri argüman yapıyorlar. Tamamen bunun altında şahsi çıkarlar ve ben duygusu yatmaktadır. Bizim öne çıkaracağımız kimlik Sarıyer kimliğidir. Ben burada okumuş burada büyümüş tüm tahsil hayatımı burada gerçekleştirmişim. Dolayısıyla artık Sarıyer benim her şeyim. Memleketlerimizi seviyoruz ama Sarıyer’i daha çok seviyoruz. Herkes bu açıdan bakarsa bu hemşericilik durumunun önüne geçilmiş olur. Siyasette şahsi menfaatlerini öne çıkaran insanlar kaybetmeye her zaman mahkûmdurlar. Ben özellikle bu tür şeylerin partimize zarar vermemesi için hassas davranmaya çalışıyorum. Meclis listemize, ilçe yönetim listemize baktığınızda memleket dağılımlarını çok net görürsünüz. Hemşericiliğin olmadığını özellikle Hüseyin Özdemir’in hemşerilerini kayırmadığını o listeler çok net söylüyor. Yoruma gerek yok bunlar resmi listelerdir.
Eğitim noktasında okullarla ilgili bir çalışma var mı?
Sarıyer’de birçok okul yaptık ama şu süreçte 4 tane okulu il genel bütçesine aldırdık. Hürriyet İlköğretim Okulu, Alparslan İlköğretim Okulu, Mehmetçik İlköğretim Okulu ve Fatih İlköğretim Okulu’nu yıkıp bu dönem içerisinde yeniden yapacağız. Yeni modern binalar hizmet verecek. Sarıyer’e endüstri, turizm veya sağlık lisesi kazandırmak istiyoruz. Biz bunların 3’ünü de gerçekleştirmek istiyoruz ama ben bakanımızla görüştüm kaymakam beyde konunun üzerinde duruyor bir tanesini bu dönem gerçekleştirmek istiyoruz.
Mahallelerle ilgili belli sorunlar var bu noktada neler yapılıyor?
Fatih Sultan Mehmet mahallesinin kangren haline gelmiş bir doğalgaz problemi vardı. İTÜ izin vermediğinden dolayı birçok sokak doğalgaz alamadı. Biz bu sorunu çözdük. Birkaç aya kadar ihalesi yapılıp FSM’de doğalgazın girmediği ev kalmayacak. Burada vatandaşlarımıza müjdeyi vereyim. Baltalimanı’ndaki arıtma çok büyük sıkıntıydı. Bu sıkıntıyı da giderdik. Şuanda çalışmalar yürütülüyor. Filtre çalışmaları sürüyor inşallah bu pis kokudan da yakın zamanda kurtulmuş olacağız. Sarıyer’in ne kadar eksiği varsa bunları gidermek adına durmak yok hizmete devam diyerek koşuyoruz.
Reşitpaşa’daki Vakıfbahçe sorunu çözüldü mü?
İstanbul Teknik Üniversitesi buradaki vatandaşlarımıza yıkım kararları çıkartıyordu. O dönem biz İTÜ’nün kendisinin çevirdiği alanlar içerisinde 13 parselin işgal altında olduğunu söylemiştik. Biz İBB olarak İTÜ’den bu arazileri talep ettik. Rektör bey ile görüşmemde kendisine arazilerin takas edilmesini önermiştim. Bu çalışma nihayet gerçekleşti. Geçen ay karar büyükşehir meclisinden geçti. 60 dönümlük araziyi İBB ve İTÜ takas yaptı. Vakıfbahçe, Reşitpaşa’da artık İTÜ’ye ait mülk yok. Bu insanlar artık Büyükşehir’in arazileri üzerinde oturuyorlar. Artık o sıkıntılı günler bitmiş oldu.
Özdemir'den samimi cevaplar
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’den özel hayatından, ilçe kongresine, kentsel dönüşümden, hastane projesine samimi cevaplar…
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.