Sarıyerli Tülün için ne diyor?

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Sarıyerlilerin Tülün'ün adaylığına bakışını Ömer Canıbeyaz yorumladı.

Yerel basında 5. yayın yılını dolduran www.sariyerliler.com ‘da Sarıyerlilere; Yusuf Tülün’ün yeniden AK Parti tarafından Sarıyer için aday gösterilmesi halinde oy verip, vermeyeceğini sorduk.

ANKETTEN TÜLÜN’E HAYIR ÇIKTI
Yaklaşık 15 gün sitemizde süren anketimize katılan 1248 Sarıyerli’den 326’ü, Yusuf Tülün’ün tekrar aday gösterilmesi halinde Tülün’e oy vereceğini söylerken; 922 kişi ise Tülün’ü desteklemeyecekleri yönünde oy kullanmış.

PEKİ NEDEN TÜLÜN İSTENMİYOR
Sarıyerlinin her bulduğu fırsatta yakındığı sorunlar hep ortak. Halk imar-mülkiyet-tapu üçleminde sıkışmış durumda. Vatandaş içinde yaşadığı evin bir gün başına yıkılacağı endişesiyle yaşıyor. Sarıyer’in kangren haline gelen bu sorunu ise yıllardır çözülemedi, çözülemiyor. Ama başkanlık koltuğuna oturan herkes bu sorunu çözeceği vaadiyle Sarıyerli tarafından seçilmiş, göreve getirilmiş ama yine Sarıyerliye hüsran yaşatılmış. Yusuf Tülün’ün ikinci dönemi de bu kısır döngünün son halkası. Her ortamda verilen tapu sözleri, aradan geçen 4,5 yıllık süre ve kocaman sıfır…
Küçük esnaf park sorunu nedeniyle iş yapamaz halde. Eee bir de teğet(!) geçen ekonomik kriz de vurunca esnaf isyan noktasına gelmiş durumda…

Ya Balıkçılar… Her balıkçıyla sohbetimizde Tülün çarşımızı yıktı diye feveran ediyorlar. Balığıyla ünlü Sarıyer’de bir balıkçılar çarşısı halen daha yok. Bırakın olmamasını projesi bile yok.

Her akşam iş dönüşü evine gitmeye çalışan Sarıyerliler trafik kâbusu ile boğuşuyor. Otobüs camından caddelerdeki elektrik direklerine her bakışlarında gördükleri çiçek saksılarının mimarlarını anımsayıp içerlenmeler, söylenmeler…

Sarıyer’in 68 yıllık koca çınarı Sarıyer Spor Kulübü… Tüm destekler çekilmiş, kaderine terk edilmiş. Taraftar isyan bayrağını çekmiş.

Boğazın incisi olarak bahsedilen Sarıyer bugün borçları nedeniyle vergi yüzsüzü olarak anılır hale getirilmiş.
Yerine getirilemeyen hastane, hükümet konağı sözleri, vatandaşın Başkanı’na olan inancını köreltmiş.
….
Hiç mi güzel bir şey yapmamış bu adam diyeceksiniz… Evet yapmış… Ama yapılanlar, yapılmayanlar yanında devede kulak kalmış.

Sarıyerliler tüm bu sorunlar ile boğuşurken bu anketten de böyle bir sonuç çıkması çok normal olsa gerek…

ÖMER CANIBEYAZ / SARIYER MANŞET GAZETESİ

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri