Bir dönem Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD)’nin Avrupa Konseyi parlamenterliği yapan ve yaklaşık 3 yıldır Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in danışmanlığını yürüten Ozan Ceyhun AK Parti’ye geçti.
Sabah Gazetesi’nin Yazarı Mahmut Övür’ün köşesinde yer alan bilgilere göre; Ceyhun, "AK Partiye geçecek misiniz?" sorusuna şöyle cevap veriyor: "Hem Alman hem de Türk vatandaşı bir sosyal demokrat olarak Türkiye'de de politikayı yakından izliyor ve inandığım doğruları destekliyorum. Türkiye-AB ilişkilerinde başarılı çalışmalarını takdir ettiğim AB Bakanı Egemen Bağış'ın fahri danışmanı olarak karınca kararınca destek verebildiğim için mutluyum"
Ceyhun, uzun süredir Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de AB ve Almanya danışmanlığını yapıyordu.
Öte yandan taşeron firma üzerinden Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nde çalışan Ozan Ceyhun’un belediyeden 3.500 TL maaş aldığı belirtildi.
Ayrıca Sarıyer Belediyesi, Ozan Ceyhun’un babasının ismini Baltalimanı’nda bir parka vermişti. “Demirtaş Ceyhun Parkı” 2010 yılında açılmıştı. Son olarak da Çayırbaşı’nda açılan kütüphaneye Ozan Ceyhun’un babasının adı verilmişti.
OZAN CEYHUN'DAN AÇIKLAMA
OZAN CEYHUN'DAN AÇIKLAMA
Sarıyer Manşet Yazı İşleri'ndeki gazeteci dostlara da bu konuda anlayışlı davrandıkları için yürekten teşekkür ederim.
İlk önce haberde belirtildiği gibi benim Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün danışmanlığından ayrıldığım doğru. Bu konuda Sabah Gazetesi'nde bir köşe yazısı yazan Mahmut Övür'ün yazısının tamamı sunulmadığından yanlış bilgilendirme söz konusu olmuş.
Haber bu haliyle hem AK Parti'ye, hem de Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e de haksızlık.
"Ozan Ceyhun AK Parti'ye geçti" cümlesi Mahmut Övür'ün yazısında da açıkca dile getirildiği gibi düzeltilmesi gereken bir cümle. Ben Almanya Sosyaldemokrat Partisi'nin (SPD) aktif bir üyesi olarak partinin tüzüğü gereği Sosyalist Enternasyonal üyesi olmayan bir partiye üye olma olanağına sahip değilim. Mahmut Övür'ün yazısında da bizzat benim ifade ettiğim gibi AK Parti'nin "Türkiye'nin karanlık geçmişi ile hesaplaşma", "Türkiye Dış Politikası", "Kıbrıs Politikası", "Kürt Sorunu'nun Çözümü" ve benzeri alanlardaki politikaları partim SPD'nin politikaları ile aynı olduğundan bunları "doğru bulmam" ise sanırım demokratik bir ülkenin vatandaşı olarak en doğal hakkım.
Partimin Türkiye Politikaları biriminin başkan yardımcılığı görevi nedeniyle de Ankara'da temaslarımda CHP'li ve AK Partili muhatablarımla en iyi ilişkilere sahip olmaya da hep özen gösterdim.
12 Eylül Türkiye'sinin insanlık adına o en karanlık yıllarından dostluğum olan ve takdir ettiğim Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'i bugüne kadar fahri olarak özellikle Dış İlişkiler ve AB alanında gönüllü olarak destekledim. Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nden mezun Boğaziçili biri olarak ve annemin Yeniköy'de oturması nedeniyle de SPD'li politikacılar ve benim Almanya'da yaşadığım bölgedeki tanıdığım yerel yöneticiler ile tanışması ve görüşmesine de aracılık ederken Sarıyer için bir şeyler yapabilmiş olmak beni sevindirdi.
Bugüne kadar (hatta yazıldığına göre "3 yıldır") "maaş aldığım" ifadesi doğru değil. Şişli'den ayrıldıktan sonra "maaşlı bir konumum olması" üzerine bir teklifi ise hayata geçirmedik.
Okurların bilgisine sunarım.
Ozan Ceyhun