Yumurta Donasyonu tedavisi ile gebe kalabilmek için neye dikkat etmek gerekir?

- Yumurta Donasyonu tedavisi ile gebe kalabilmek için neye dikkat etmek gerekir? -

Çocuk sahibi olmak isteyen anne adayının rahminde üretilen yumurtaların sağlıklı ve belirli bir sayıda olması gerekmektedir. Yaşın ilerlemesi, menopoz, erken menopoz veya farklı sağlık sorunlarından ötürü rahmi olan ancak burada sağlıklı ve istenilen sayıda yumurta üretemeyen kadınlar şimdilerde, Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi - Dr. Firdevs ve ekibi sayesinde ileri yaşlarda dahi çocuk sahibi olabiliyorlar. Yumurta sayısı yetersiz ya da üretimi yoksa çiftlerin büyük bir kısmı artık çocuk sahibi olamayacaklarını düşünüyorlar. Halbuki artık yumurta donasyonu sayesinde böylesine bir engeli aşmak mümkün.

Yumurta donasyonu işlemi için yumurta donörüne ihtiyaç duyulmaktadır. Yumurta donörünü merkez tarafından gerekli sağlık testleri yapılan donörler arasından; hastanın fiziksel özelliklerine, etnik köken, ten ve göz rengine en uygun kişinin yumurtaları merkez tarafından hazırlatılıyor ve tedavi esnasında kullanıyor. Tabi ki her kadın yumurta donörü olamaz. Yumurta donörü olabilmek için öncelikle 25 yaşını aşmamış olmak, genetik bir rahatsızlığa sahip olmamak, tedavi uygulanacak hastanın fiziksel özellikleriyle benzerlik göstermesi gerekiyor. Bu konuda uzman olan Dr. Firdevs ve ekibi  tarafından seçilen donör adayları, pek çok farklı teste tabi tutuluyor. Sağlıklı yumurta üretebilen, sağlıklı yumurta donörleri arasından, yumurta donasyonu işlemi yapılacak hastanın fiziksel özelliklerine en çok benzeyen yumurta donörünün yumurtaları tedavide kullanılmak üzere tedavi uygulanacak hasta ile aynı anda hazırlanmaya başlıyor.

Seçilecek olan donörlerin fiziksel özellikleri, eğitim düzeyleri, etnik kökenleri gibi onlarca farklı detayın mutlaka tüp bebek merkezi tarafından ayrıntılı olarak incelenmesi gerekmektedir. İstenilen yumurta donörü bulunduktan sonra ise artık sıra yumurta donasyonu uygulanacak hastanın tedavisinin başlatılmasına gelir. Yumurta donasyonu işlemi esnasında yumurta donörü ve yumurta alıcısına birbirleri ile alakalı bilgiler hiçbir şekilde verilmez. Bu bilgilerin gizliliği kişiler açısında çok önemlidir, burada merkeze duyulan güven çok önemlidir.

Yumurta donasyonu işleminde mutlaka donör ile çifte benzeyecek eşleştirmeler yapılmalıdır. Bunun içinse mutlaka geniş bir donör havuzuna sahip olan tüp bebek merkezlerinden seçim yapılması büyük bir önem taşıyor. Dr. Firdevs ve ekibini internette araştırdığınızda da pozitif sonuca ulaşmış, gebe kalmayı başarmış bir çok mutlu annelerin dualarını bulabilirsiniz.


Yumurta bağışı sonrasında donörden yumurta, baba adayından ise sperm alınır. Sonrasında da laboratuar ortamında bu hücrelerin döllendirme işlemi yapılır. Yeterli büyüme sonrasında ise anne rahmine transfer işlemine geçilir. Transfer işleminden 1 ay öncesinde donörün yumurtaları hazırlanırken, anne adayının da rahim içi duvarının gebeliğe hazır hale gelmesi için gerekli ön  tedaviler uygulanır. Bunun için de ayrı olarak denetim takip uygulanır. Dr Firdevs ve ekibi tarafından gerçekleştirilen yumurta donasyonu tedavisinin ön tedavi aşaması için hastanın Kıbrıs’a gelmesine gerek yoktur. Hasta ön tedavi işlemine Dr. Firdevs ekibinin takibiyle bulunduğu bölgedeki, hatta kendi doktorunda, uzaktan iletişim ile ön tedavisine başlar. Hasta ön tedavisi tamamlanınca, transfer işlemi için Kıbrıs a gelir ve Kıbrıs ta 1 hafta kalarak tüm tedavisini tamamlar. Tedavi sonuç verdiğinde hasta artık normal bir gebedir. Dİlediği şekilde doğumunu gerçekleştirebilir.

Donasyon işlemi esnasında en önemli olan şeylerden bir tanesi hiç şüphesiz ki eşleştirme işlemi. Çünkü her yumurta anne adayı için uygun değildir. Bu tedavinin başarıya ulaşması için yüksek dikkat, deneyim ve bilgi gerekir. Meydana gelebilecek en ufak bir sorunun ardından yapılacak işlemlere tekrardan başlanması gerekir. Bu durum da çiftleri hem psikolojik hem de maddi anlamda ciddi şekilde etkileyecektir.

Böylesi masraflı bir tedavide başarıyı ilk seferde yakalamak isteyen çiftler ise Kıbrıs tüp bebek merkezleri arasından seçimlerini en başarılı doktor üzerinden yapmaları gerekiyor. Dr. Firdevs ve ekibi yumurta donasyonunda 2015 yılı ortalaması olarak %85 başarı ile her yüz yumurta donasyonu hastasından seksen beşini gebe kalmasını sağlayarak bu konuda en başarılı ekip olduğunu kanıtlamıştır.

Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri