Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçen ve İstanbul Büyükşehir Meclisi’ne gönderine Sarıyer’in gecekondu mahallelerinin imar ıslah planları için yüzlerce kişi İBB’nin önünde toplandı. AK Parti ve CHP'nin İBB Grupları ile görüşen mahalle temsilcileri tapularını istedi.
Sarıyer’in gecekondu mahallerinde yaşayan vatandaşlar, 2981 sayılı imar affı yasası ile tapu tahsis belgesi aldıklarını ancak aradan geçen 33 yıla rağmen halen tapularına kavuşamadıklarını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanarak tapularını istedi. AK Parti ve CHP’nin İBB Grupları ile görüşen mahalle temsilcileri, bütün partilere eşit uzaklıkta olduklarını vurgulayarak “Hiçbir söylem, siyasi çıkar amaçlı çalışma, hiçbir siyaset istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Sarıyer’den gelen gruba Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de destek verdi.
“BÜTÜN PARTİLERE EŞİT UZAKLIKTAYIZ, SİYASET İSTEMİYORUZ”
Sarıyer Mahalle Dernekleri, İBB’nin Saraçhane’de bulunan binası önünde toplandı. Yağmura rağmen belediye önünde toplanan kalabalıktan seçilen temsilciler, İBB’deki AK Parti ve CHP gruplarına giderek tapu taleplerini iletti. Her iki parti grubu ile görüşen temsilciler, kendileri bekleyen kalabalığa bilgi verdi. Kazım Karabekir Mahallesi Derneği’nin Başkanı Neriman Dülger, her iki parti temsilcilerinin konunun takipçisi olacaklarını söylediklerini belirterek, “Turgut Özal döneminde imar affı olarak tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi için imar affı yapıldı. Bizler büyüdük, kimimiz avukat, kimimiz mimar, kimimiz plancı olduk. Yasa mecliste bulunan 4 partinin ortak kararı ile 3 yıl ertelendi. Yasanın sonlanmasına 1,5 yıl kaldı. Bu işin peşini bırakmayacağız. Her iki parti grubu da ‘halk buna sahip çıkarsa bu işi başarırsınız’ dediler” diye konuştu.
“BİZ HALKIZ, HAKKIMIZI İSTİYORUZ”
Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez ise mülkiyet sorunlarını çözmek için mücadele verdiklerini söyleyerek, “Biz halkız, hakkımızı istiyoruz. Sonuna kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bütün partilere eşit uzaklıktayız. Onun dışında başka hiçbir söylem, siyasi çıkar amaçlı çalışma, hiçbir siyaset istemiyoruz” dedi.
SADECE 11 MAHALLENİN DEĞİL, DİĞER MAHALLELERİN DE TALEBİ TAPUDUR
Yıllardır çözülemeyen tapu sorununu çözmek için geldiklerini söyleyen Rumelihisarı Mahallesi Kooperatifi Başkanı Hikmet Kaya da “Sarıyer Meclisi’nden oybirliği ile geçen ıslah planlarının İBB Meclisi’ne bir an evvel gelmesini ve burada da onaylanmasını istiyoruz” dedi. PTT Evleri mahallesinden Süleyman Özçiftçi ise “Bu talep, Sarıyer’deki bütün tepe mahallelerinin talebidir. 250 bin kişiyi etkiler. Sadece bu 11 mahallenin değil, diğer mahallelerin de talebi budur” dedi.
79 YAŞINDAYIM HALEN TAPU ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM
50 senedir Reşitpaşa’da yaşayan Hatice Gün ise evini yaparken yaşadıkları zorlukları anlattı. 79 yaşındaki Gün, “Evimin tapusunu istiyorum. O evleri ne zorluklarla yaptık. Eşim 42 yaşında vefat etti. 79 yaşındayım halen evle uğraşıyorum. Hangi parti olursa olsun, bu sorunu çözen herkesten Allah razı olsun” dedi. Nikahını 1965 yılında eski Belediye Başkanı Haşim İşcan’ın kıydığını anlatan Saniye Güçlü ise “Nikahımı burada Haşim İşcan kıymıştı, şimdi de buraya evim tapusunu almak için geldim” diye konuştu. Kalabalık İBB’ye taleplerini iletmelerinin ardından dağıldı.