'Sarıyer’in tabutu otel inşaatı yıkılsın'

'Sarıyer’in tabutu otel inşaatı yıkılsın'
Sarıyer kent ve yaşam alanı savunucuları, 35 yıldır Hacıosman Kavşağında kaba inşaat halinde bulunan JW Marriot Otel projesinin yeniden başlatılmasına tepki gösterdi.

Sarıyer kent ve yaşam alanı savunucuları, 35 yıldır Hacıosman Kavşağında kaba inşaat halinde bulunan JW Marriot Otel projesi inşaatının önünde yaptıkları açıklamada inşaatın son aylarda büyük bir hızla ilerlediğini belirterek; “Sarıyer Belediyesini geçtiğimiz haftalarda mahkemeden aldığı yıkım kararı ile inşaatını durduğunu, ancak Hürriyet’in ‘Tarabya’daki bina A’dan Z’ye kaçakmış... Bakanlık açıkladı: Burası dutluktu biz izin vermedik’ manşeti atarak yaptığı habere göre kaçak ve çürük beton yığınında inşaat yeniden başladığını dile getirdi. Açıklamaya katılan Sarıyer sakinleri ve çevre örgütleri “Can güvenliğimizi tehdit eden bu inşaatın acilen durdurulması gerekiyor” dedi.

sariyer-curuk-hotel3.jpeg

"BÖYLE BİR BETON TABUTUN YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Basın açıklamasının tamamı şu şekilde:
“Biz Sarıyer kent ve doğa savunucuları, olarak, ormanımızın ve komşu alanların kollanma ve korunması için mücadele veriyoruz.

Önünde bulunduğumuz, 30 yılı aşkın süredir kaba inşaat olarak durmakta olan bu enkaz, son dönemde, (iddialara göre) uluslararası bir zincir şirket tarafından alındı. İlk etapta önündeki güzelim ağaçları bir gecede kesilip inşaatın yeniden başlaması üzerine, biz Sarıyer kent ve doğa savunucuları, olarak hem Sarıyer Bel. hem de İBB nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Uzun çabalardan sonra inşaat, mahkeme kararıyla Sarıyer Bel.tarafından durduruldu ve bu sürede yapılan işlerin mal sahibi şirket tarafından sökülerek, enkazın eski haline getirilmesi istendi. Biz sökümün değil, yıkımın gerektiğine inansak da bu ilk kazanımı olumlu karşıladık. Ancak ranttan başka düşüncesi olmayan şirket; İTÜ tarafından verilen "rişkli yapı" raporuna ve yöre halkının protestolarına rağmen mahkemeden "yürütmeyi durdurma" kararı alarak yeniden inşaata başladı.

sariyer-curuk-hotel1.jpeg

Olası bir depremde olabilecek faciayı, diri diri enkaza gömülebilecek yüzlerce insanı hiç düşünmeden. O enkazın, depremde çok hayati rolü olacak ana arterleri bloke edip trafik akışını felç edeceğini umursamadan.

Şu anda, elimizdeki bilgiye göre Sariyer Belediyesi'nin bu karara itirazının sonucu beklenmekte. Biz böyle bir beton tabutun yapılmasına, duyarlı yöre insanlarının desteği ile izin vermeyeceğiz. Rant uğruna insan hayatını, doğayı umursamayanlar; hukukun ve hiçbir menfaatı olmadan, zor şartlarda doğayı ve insan hayatını savunan cesur yöre halkının direnişi karşısında durmayacaklardır. Kazanan biz olacağız!”

sariyer-curuk-hotel2.jpeg

sariyer-curuk-hotel4.jpeg

sariyer-curuk-hotel5.jpeg

17314.jpg

Bu haber toplam 5636 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT